Γλωσσικό τόξο διατήρησης χώρου

2 September 2021by Drargiro.gr

Το  γλωσσικό τόξο είναι μια συσκευή διατήρησης χώρο η οποία εμποδίζει τους μόνιμους γομφίους να μετακινηθούν προς τα εμπρός επιτρέποντας στην εξάπλωση των συνωστισμένων δοντιών. Παραμένει στη θέση του μέχρι να αρχίσουν να εμφανίζονται τα μόνιμα δόντια.
Δύο δακτύλιοι τοποθετούνται στους κάτω γομφίους. Μια μπάρα σε σχήμα U συνδέετε με τους δακτυλίους Ο ασθενής μπορεί να αισθανθεί μικρή ενόχληση κατά την πρώτη τοποθέτηση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο αναλγητικό προτιμάτε, για την ανακούφιση σας. Για να μεγιστοποιήσετε την απόδοση της θεραπείας του κάτω γλωσσικού τόξου, ο ασθενής και οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν πώς να το φροντίζουν σωστά ακολουθώντας τις εξής οδηγίες:

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Θα πρέπει να αποφεύγετε τα κολλώδη τρόφιμα, τις τσίχλες και τις κολλώδεις καραμέλες. Κόψτε μεγάλα κομμάτια φαγητού όπως η πίτσα ή το κρέας σε μικρότερα κομμάτια. Το μάσημα οποιασδήποτε κολλώδης τροφής μπορεί να χαλαρώσει τη συσκευή.

ΦΡΟΝΤΙΔΑ

  • Τα τρόφιμα μπορούν να παγιδευτούν μεταξύ της συσκευής και του ουρανίσκου. Βεβαιωθείτε ότι ξεπλένετε καλά μετά το φαγητό, βουρτσίζεστε και χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα ή μεσοδόντια βουρτσάκια. Το τελευταίο που θέλουμε είναι η τερηδόνα.
  • Προσέχετε τη διατροφή σας και επικοινωνήστε με την κλινική, εάν χαλαρώσουν οι δακτύλιοι, σπάσει κάτι ή λυγίσει το συρματάκι.
  • Ξέπλυμα με ζεστό αλατόνερο για τις πληγές.
  •  Χρήση κεριού στους δακτυλίους έως ότου τα μάγουλα συνηθίσουν στη νέα συσκευή.