Οδοντικά Προβλήματα

Συνωστισμός : Όταν δεν υπάρχει αρκετός χώρος στη γνάθο για τα δόντια σας τότε αυτά μπορεί να επικαλύπτονται, να περιστρέφονται, και μερικές φορές να ωθούνται προς τα εμπρός ή προς τα πίσω. Τα συνωστισμένα δόντια μπορεί να δυσκολεύουν το βούρτσισμα και το οδοντικό νήμα. Σε αυτή την περίπτωση είναι ευκολότερο να δημιουργηθεί πλάκα, πέτρα και επιβλαβή βακτήρια και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τερηδόνα και ασθένεια των ούλων.Τα υπερβολικά συνωστισμένα δόντια σας μπορούν να επιδεινωθούν με την πάροδο του χρόνου.

Αραιοδοντία: Όταν υπάρχει επιπλέον χώρος ανάμεσα σε δύο ή περισσότερα από τα δόντια σας, με δημιουργία μεγάλων μεσοδιαστημάτων σε ένα η περισσότερα δόντια. Η αραιή οδοντοφυΐα μπορεί να δημιουργήσει θύλακες μεταξύ των δοντιών και των ούλων σας όπου μπορούν να κολλήσουν οι τροφές. Μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα κόκκινα και πρησμένα ούλα, ακόμη και να οδηγήσει σε ασθένεια των ούλων.

Πρόσθια σταυροειδής σύγκληση: ‘Όταν κλείνετε το στόμα σας και τα κάτω μπροστινά δόντια σας είναι μπροστά από τα άνω δόντια σας. ‘Έτσι μπορούν να δημιουργηθούν αποτριβές της αδαμαντίνης, υποχώρηση των ούλων καθώς κ λανθασμένη θέση κάτω γνάθου.

Έγκλειστα δόντια: Είναι τα δόντια που δεν έχουν ανατείλει από μόνα τους στο τόξο και χρειάζονται ορθοδοντική έλξη για να έρθουν στη σωστή τους θέση.

Συγγενής έλλειψή δοντιών: H έλλειψη ενός η περισσοτέρων δοντιών καθώς και η ύπαρξη παραπάνω αριθμού δοντιών από το αναμενόμενο(υπεράριθμα δόντια)

Αναλυτική παρουσίαση της
μεθόδου Invisalign

  • Συνωστισμος : Όταν δεν υπάρχει αρκετός χώρος στη γνάθο για τα δόντια σας τότε αυτάμπορεί να επικαλύπτονται και να περιστραφούν, και μερικές φορές ωθούνται προς τα εμπρός ή προς τα πίσω. Τα συνωστισμένα δόντια μπορεί να δυσκολεύουν το βούρτσισμα και το οδοντικό νήμα. Σε αυτή την περίπτωση είναι ευκολότερο να δημιουργηθεί πλάκα, πέτρα και επιβλαβή βακτήρια και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τερηδόνα και ασθένεια των ούλων.Τα υπερβολικά συνωστισμένα δόντια σας μπορούν να επιδεινωθούν με την πάροδο του χρόνου.
  • Αραιοδοντια: Όταν υπάρχει επιπλέον χώρος ανάμεσα σε δύο ή περισσότερα από τα δόντια σας, με δημιουργια μεγαλων μεσοδιαστηματων σε ένα η περισσοτερα δοντια. Η αραιή οδοντοφυΐα μπορείνα δημιουργήσει θύλακες μεταξύ των δοντιών και των ούλων σας που μπορεί να κολλήσουν οι τροφές. Μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα κόκκινα και πρησμένα ούλα, ακόμη και να οδηγήσει σε ασθένεια των ούλων.
  • Πρόσθιά σταυροειδής σύγκληση: όταν κλείνετε το στόμα σας και τα κάτω μπροστινά δόντια σας είναι μπροστά από τα άνω δόντια σας, ετσι δημιουργούνται αποτριβες της αδαμαντινης, υποχωτηση των ούλων καθως κ λανθασμενη θεση κατω γναθου
  • Εγλειστα δοντια: δοντια που δεν εχουν ανατειλει από μονα τους στο τοξο κ χρειζονται ορθοδοντικη ελξη για να ερθουν στη σωστη τους θεση
  • Συγγενης έλλειψή δοντιων: (να μην υπαρχει ένα η περισσοτερα δοντια στο στομα) καθως κ υπεραριθμα δοντια

Πλεονεκτήματα που προσφέρει η
μέθοδος Invisalign

Οι νάρθηκες που τοποθετούνται κατά την εφαρμογή της μεθόδου  Invisalign είναι κατασκευασμένοι από υποαλλεργικά υλικά τα οποία ταιριάζουν επακριβώς στην οδοντοστοιχία σας. Δεν δημιουργούν δυσφορία και δεν δημιουργούν προβλήματα στην άρθρωση του λόγου και τις συνομιλίες σας.

Το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι ότι είναι διάφανοι, με αποτέλεσμα να μην είναι ορατοί κατά τη διάρκεια των κοινωνικών επαφών σας. Πολλοί έφηβοι και ειδικότερα νέοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν με φόβο και διστακτικότητα την ορθοδοντική θεραπεία και ανησυχούν ιδιαίτερα για το αισθητικό μέρος. Αυτό οδηγεί σε αναβλητικότητα και περαιτέρω επιβάρυνση της στοματικής τους υγιεινής. Με τη μέθοδο Invisalign οι ενήλικες πλέον ξεκινούν τη διαδικασία της ορθοδοντικής θεραπείας απαλλαγμένοι από αυτά τα άγχη και βελτιώνουν το επίπεδο ζωής τους εφ’ όρου ζωής. Επιπροσθέτως, οι νάρθηκες μπορούν να αφαιρεθούν κατά τη διάρκεια του φαγητού ή ενός σημαντικού κοινωνικού γεγονότος σε αντίθεση με τα σιδεράκια που παραμένουν σταθερά και ακίνητα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τέλος, οι νάρθηκες και τα υλικά τους προστατεύουν τα δόντια και δεν οδηγούν σε τραυματισμούς. Η μέθοδος μπορεί να χαρακτηριστεί ανώδυνη, καθώς το μόνο που μπορεί να βιώσετε είναι μια ελαφρά πίεση κατά την αρχική εφαρμογή του νάρθηκα, η οποία παρέρχεται μετά το πέρας ολίγων ωρών.